APK


Denkt u om een tijdige APK keuring van uw auto?

Wilt u controleren wanneer de APK van uw auto verloopt? Klik op het tabblad Links en vervolgens op RDW. Vul uw kenteken in om direct op de website van RDW na te kijken wanneer de APK-keuring van uw auto verloopt.

Voor een voordelige APK keuring kunt u ons bellen voor afspraak


Wat is de APK-keuring?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.

In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto of bedrijfsauto die - beladen - niet zwaarder mag zijn dan 3.500 kg, jaarlijks laten keuren. Drie jaar nadat uw auto voor het eerst op de weg is toegelaten is deze keuringsplichtig. Zware bedrijfsauto's, aanhangwagens en sommige speciale voertuigen moeten elk jaar worden gekeurd vanaf het moment dat ze nieuw op de weg worden toegelaten.

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen.

inloggen